Bij een authentiek karakteristiek wijncadeau hoort ook een unieke verpakking. Het oog wil ook wat, weet je wel. Hierbij hoort een mooie wijnkist. Wanneer je één of meerdere exquise wijnflessen hebt gekozen, is een wijnkist de meest gebruikte cadeauverpakking voor champagne en wijn. Er zijn verschillende soorten wijnkisten in de handel beschikbaar. Daarnaast zal je moeten kijken welke wijnkeuze je moet maken. Daarom ook een klein overzicht van de meest populaire druivensoorten.

Je hebt wijnkisten en wijnkisten…

mooie rustieke wijnkistenHouten wijnkist

De eenvoudige houten wijnkist is perfect op maat wanneer je in grote aantallen wijn afneemt. De kisten zijn over het algemeen heel stevig gebouwd en het is bovendien de veiligste manier om wijn te vervoeren. Daarnaast lenen deze modellen van wijnkisten zich uitstekend om alles op te stapelen. Je hebt een ruime keuze bij een wijnkist. Van 1-vak tot zelfs 4-vaks kistjes. Op die manier kan je een heel wijnpakket cadeau doen, zowel voor privé als voor zakelijke doeleinden.

Gepersonaliseerde wijnkisten

De nieuwste trend van de laatste jaren is om een wijnkist te personaliseren. Er bestaat immers de mogelijkheid om wijnpakketten te laten combineren met een speciaal voorziene verpakking. Deze verpakking kan je dan verpersoonlijken door een naam of via een bedrijfslogo. Ideaal om je relaties te onderhouden. Zo bestaan er tinnen etiketten voor op de fles of op de kist. Wat helemaal hip is de dag van vandaag is een full color etiket met je eigen boodschap of eigen logo op de wijnfles. Kortom, een wijnkist is meer dan alleen maar een wijnverpakking. Het is een persoonlijk cadeau dat leuk is om te krijgen en om te geven.

Populairste druivensoorten in de wereld

Bij elke wijnkist hoort uiteraard een lekker wijntje. Maar wat zijn nu de populairste druivensoorten in de wereld. Een ruggensteuntje om de juiste fles wijn cadeau te geven:

Cabernet Sauvignon druif

Deze druivensoort voor rode wijn heeft zijn roots in Frankrijk. Vooral de vermaarde wijnen uit de Bordeaux regio zorgen ervoor dat deze cabernet Sauvignon een volprezen druiven ras is. Tegenwoordig wordt dit ras in verschillende landen geteeld. Zo vind je cabernet Sauvignon wijnen ook in Israël, Zuid-Afrika of Italië. In Sicilië wordt cabernet sauvignon door sommige producenten als blenddruif gebruikt bij wijnen op basis van nero d’avola.

Merlot druif

Deze rode wijn druivensoort heeft eveneens zijn status te danken aan de Bordeaux streek. Zij staan vooral bekend bij de wijnliefhebbers om de aroma’s van rode kersen en de unieke tanine textuur.

Pinot noir druif

De Pinot noir druivensoort is een rode wijn die steeds maar populairder wordt overal ter wereld. Van oorsprong is deze druivensoort afkomstig uit de Bourgondiëstreek. Maar tegenwoordig wordt de wijn ook in grote getale in Nieuw-Zeeland geproduceerd.

Chardonnay druif

Wereldwijd is dit de meest gekende en vermaarde witte wijn duivensoort. Deze witte wijnsoort is de meest populaire en is afkomstig uit de Bourgogne streek. Wat deze wijn zo bijzonder en excentriek maakt, is dat de wijn wordt gerijpt op eiken vaten. Door deze speciale vatrijping ontdek je dat glazen kunnen tranen wanneer je de wijn walst als een volleerde wijnproever.

Wat te doen als de gastheer of gastvrouw af en toe wijn drinkt?

Zorg dat de wijnen die je geeft nieuwsgierigheid opwekken en zeker niet in één of andere kast verdwijnt. Zo kan je een wijngeschenk geven die afkomstig is uit de zogenaamde nieuwe wereld. Bijvoorbeeld uit landen zoals Chili, Californië, Zuid-Afrika of Australië. Door de band genomen zijn nieuwe wereldwijnen vol van smaak en daarom een attractieve keuze. Ook voor onervaren sporadische wijndrinkers.

Wat als je de ontvanger van het wijncadeau niet zo goed kent?

Het is vrij lastig om een wijngeschenk te kopen wanneer je iemand zijn persoonlijke smaak niet kent. Speel dan safe met een van de volgende klassiekers. Een Bordeaux, Châteauneuf-du-Pape, Bourgogne of Barolo is misschien een klassieke keuze, maar wel een keuzebepaling die altijd goed is en wordt geapprecieerd. Daar kan je moeilijk iets fout mee doen.


Deze 3 beste wijnkisten worden het meest als cadeau gegeven:

Wijnkist 2 vaks met schuifdeksel

wijnkist 2 vaks met schuifdeksel - inclusief gratis houtwol

Houten wijnkist met schuifdeksel. Geschikt voor 2 flessen. Precies voldoende ruimte voor twee normale wijnflessen. De kist is met de hand vervaardigd in Nederland. Het tussenschotje is eenvoudig te verwijderen zodat een grotere...

Ben je van plan een wijncadeau te doen, maar je weet niet heel goed welke keuze je moet maken. Dan is een wijnkistje met twee flessen altijd een uitstekend geschenk. Het is altijd handig als je op voorhand weet welke wijn de ontvanger de voorkeur heeft. Een witt,e rosé of rode wijn.

Deze houten wijnkist met schuifdeksel is uiterst geschikt voor 2 flessen. Deze kist is met de hand vervaardigd in Nederland. Het tussenschot van de kist is makkelijk te verwijderen zodat er een grotere ruimte ontstaat. Als cadeauverpakking wordt deze wijnkist opgevuld met weelderige houtwol waardoor de flessen worden beschermd.

 • Bevat een ruimte voor 2 flessen
 • De wijnflessen worden beschermd door het weelderige houtwol erom heen
 • De houten wijnkist wordt geopend met een schuifdeksel
 • De omringende houtwol komt bij sommigen nogal rommelig over


Rackpack Robox

Robox - Robot Wijnkistje - Geschenkdoos

Wijn box en RobotDeze Robot brengt een fles wijn in zijn buik. De houten geschenkverpakking voor een fles wijn is een prachtige verpakking voor een fles wijn om weg te geven, maar de Robot verpakking is ook leuk om ergens neer te zetten...

Een wijngeschenk aan iemand geven bij een speciale gelegenheid zoals een verjaardagscadeau, ziekenbezoek of tijdens de feestdagen is en blijft uniek. Het geven van een origineel wijncadeau kan met deze wijnbox in de vorm van een robot. De geschenkverpakking is gemaakt uit hout en het ziet er prachtig uit door de robotvorm.

Je kan het overigens niet alleen gebruiken als volwaardig wijncadeau, maar ook multifunctioneel gebruiken door achteraf een plantje erin neer te zetten of gewoon je kids ermee te laten spelen. Het is maar van welk oogpunt je het bekijkt.

 • De fles zit in de buik van de robotvorm
 • Ideaal voor iemand die van originaliteit houdt
 • Het past in elk decor in de huiskamer
 • Je kan slechts één fles geven


Wijnkist 3 vaks met schuifdeksel

wijnkist 3 vaks met schuifdeksel - inclusief gratis houtwol

Houten wijnkist met schuifdeksel. Geschikt voor 3 flessen. Precies voldoende ruimte voor drie normale wijnflessen. De kist is met de hand vervaardigd in Nederland. De 2 tussenschotjes zijn eenvoudig te verwijderen zodat een grote...

Deze houten wijnkist van fabrikant Amerigo is er eentje met schuifdeksel en geschikt voor 3 flessen. Tijdens de feestdagen of een speciale aangelegenheid een cadeau geven aan iemand die van wijn houdt, is nooit een miskoop. De 3 flessen kan je uiteraard zelf kiezen, afhankelijk van de persoonlijke wensen van de ontvanger.

De 2 tussenschotten in de kist kan je makkelijk verwijderen zodat een grotere verpakkingsruimte ontstaat. De kist zelf wordt opgevuld met (feestelijk) zijdepapier wat extra cachet aan het geschenk geeft. De vormgeving ziet er heel fraai uit. Het formaat is een groot pluspunt.

 • Voldoende ruimte voorzien voor 3 flessen
 • Zijdepapier vult het cadeau op
 • De tussenschotten zijn makkelijk te verwijderen zodat je een groter volume krijgt
 • Weinig of niets op aan te merken