Als je regelmatig wijn drinkt, dan heb je je vast wel eens afgevraagd hoeveel calorieën er in een glas zitten. Het is belangrijk om te weten hoeveel calorieën je binnenkrijgt, zeker als je op je gewicht let. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag “Hoeveel calorieën bevat een glas wijn?”.

De calorieën in wijn

Wijn is gemaakt van druiven, dus het bevat van nature suiker. Dit betekent dat wijn calorieën bevat. Het aantal calorieën in een glas wijn is afhankelijk van het type wijn en de grootte van het glas. Over het algemeen bevat een standaardglas wijn tussen de 80 en 120 calorieën.

Rode wijn

Een glas rode wijn bevat gemiddeld 85-90 calorieën. Rode wijn wordt gemaakt van rode druiven en heeft een hoger alcoholpercentage dan witte wijn. Dit betekent dat rode wijn meer calorieën bevat dan witte wijn.

Witte wijn

Een glas witte wijn bevat gemiddeld 80-90 calorieën. Witte wijn wordt gemaakt van witte druiven en heeft een lager alcoholpercentage dan rode wijn. Hierdoor bevat witte wijn over het algemeen iets minder calorieën dan rode wijn.

Rosé wijn

Een glas rosé wijn bevat gemiddeld 90-100 calorieën. Rosé wijn wordt gemaakt van zowel rode als witte druiven en heeft een alcoholpercentage dat vergelijkbaar is met witte wijn.

Hoeveel calorieën bevat een glas wijn

Invloed op je dieet

Als je op dieet bent, is het belangrijk om te weten hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Als je regelmatig wijn drinkt, kan dit invloed hebben op je dieet. Het is dus verstandig om te weten hoeveel calorieën je binnenkrijgt als je een glas wijn drinkt.

Over het algemeen bevat een glas wijn niet heel veel calorieën, maar als je meerdere glazen per dag drinkt kan dit wel oplopen. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden als je op dieet bent.

Conclusie

Een glas wijn bevat gemiddeld tussen de 80 en 120 calorieën, afhankelijk van het type wijn en de grootte van het glas. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je op dieet bent en regelmatig wijn drinkt. Zoals met alles geldt: drink met mate en geniet van je glas wijn zonder je schuldig te voelen over de calorieën. Proost!

Hoeveel calorieën bevat een glas wijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.