In de wereld van de alcoholische dranken neemt wijn een bijzondere plaats in. Wijn is de perfecte manier voor volwassenen om hun kinderlijke opwinding uit te leven en met iets nieuws te experimenteren. Maar hoe bouw je een eigen wijncollectie op? Wijn verzamelen kan zo ingewikkeld of eenvoudig zijn als je zelf wilt, afhankelijk van wat je nodig hebt en waar je naar op zoek bent!

Van het vinden van wijnen bij kleine wijnhuizen die net beginnen, tot winkelen bij zelfbedieningswinkels, er zijn genoeg manieren om de perfecte fles te verzamelen. Hier is onze gids over hoe u kunt beginnen met het opbouwen van uw eigen wijncollectie!

Redenen om een eigen wijncollectie te beginnen

De eerste reden om een wijnverzameling te beginnen is dat wijn een geweldige hobby is die zo eenvoudig of ingewikkeld kan zijn als de verzamelaar zelf wil. De tweede reden om een wijnverzameling te beginnen is dat het je kan leren over verschillende culturen en hun wijnen.

De derde reden om een wijnverzameling te beginnen is dat je een smaak voor wijnen zult ontwikkelen en in staat zult zijn om smaken en sensaties te onderscheiden. De vierde reden om een wijncollectie aan te leggen is dat familiediners, feestjes en speciale gelegenheden des te gedenkwaardiger zullen worden omdat elke fles van een specifieke plaats ter wereld komt.

Hoe bouw je een eigen wijncollectie op

Hoe bouw je een eigen wijn collectie op? Hoe begin je eraan

Als het om wijn gaat, heb je geluk. De wereld van de wijn is een van de meest diverse dranken ter wereld, met een aanbod van zo’n 6.000 soorten. Er zijn zo veel manieren om aan je eigen wijncollectie te beginnen – van het vinden van wijnen bij kleine wijnhuizen die net beginnen tot winkelen in zelfbedieningswinkels.

Begin met na te denken over wat voor soort wijnen u het lekkerst vindt. Heeft u een voorkeur voor witte wijnen? Wat dacht je van rood? Mousserend? Deze twee vragen zullen je helpen om te beslissen in welke richting je je verzameling wilt opbouwen. Vergeet niet dat je klein kunt beginnen en je verzameling gaandeweg kunt uitbreiden!

Zodra je deze vragen hebt beantwoord, is het tijd om enkele basisregels vast te stellen. Je kunt verschillende markten en soorten wijnwinkels (bij deze webwinkel heb je bijvoorbeeld een zeer uitgebreid gamma) uitproberen. Als je nieuw bent in de wereld van de wijn (en niet weet waar u moet beginnen), denk er dan eens over om een fles of twee te halen bij je plaatselijke kruidenier – ze hebben meestal voor elk wat wils!

Soorten wijnen die je zou kunnen verzamelen

Witte wijnen zijn waarschijnlijk de meest populaire wijnen in onze contreien. Je kunt verschillende soorten verzamelen, variërend van droog tot zoet, en alles daartussenin.

Rode wijnen lijken over het algemeen iets duurder te zijn dan witte wijnen, maar ze zijn het waard voor speciale gelegenheden zoals feestdagen of wanneer er gasten over de vloer komen. Ze blijven meestal ook langer goed in de koelkast!

Mousserende wijnen worden vaak beschouwd als feestwijn, maar je kunt ze ook op zichzelf drinken. Ze zijn misschien niet je favoriete wijn als je altijd etentjes geeft, maar ze zijn perfect voor oudejaarsavond of voor iedereen die van bubbels houdt! Er bestaan zoveel verschillende soorten flessen – ik durf te wedden dat je er een vindt die bij je past.

Waar kan je speciale wijnen vinden

Je kunt speciale wijnen vinden bij een aantal verschillende winkels. Je kan ze vinden in gespecialiseerde wijnwinkels zowel online als offline, slijterijen die wijnen van kleinere wijnhuizen verkopen, of zelfs wanneer je op reis bent! Probeer maar eens te zoeken in plaatsen als Napa Valley in Californië of de Dão-regio in Portugal als je naar het buitenland reist.

Beste manieren om je flessen wijn te bewaren

Om wijn te bewaren is het belangrijk het klimaat te kennen waarin uw fles zal worden bewaard. Het bewaren van wijn moet ernstig worden genomen, want elke variëteit vereist een specifiek type bewaaromstandigheden. Ook moet worden opgemerkt dat wijn kan worden bewaard in een stevige koele kelder, of in een kelder met een schommelende temperatuur die varieert van jaar tot jaar.

De beste manier om uw flessen wijn op te slaan is in een stevige koele kelder, of een kelder met een schommelende temperatuur die varieert van het hele jaar door. Dit helpt de vochtigheid laag te houden en voorkomt dat de richting van waaruit u de wijn bewaart, van invloed is op de inhoud.

Als je niet over een goede wijnkelder beschikt, kan een wijnklimaatkast een geschikt alternatief zijn. Wijnklimaatkasten kunnen ook helpen om vochtophoping te voorkomen en de perfecte temperatuur te behouden om de smaak van de wijnen te behouden.

#1 Beoordeeld
MOA WC40 - Wijnkoelkast - Wijnkoeler - 12 flessen - Zwart

Al je wijn op de perfecte temperatuur bewaren en serveren, doe je eenvoudig met deze wijnkoelkast van het merk MOA. De inhoud van de koelkast is 37 liter en hij is geschikt om in totaal 12 flessen wijn in te bewaren. Er is een compartiment die instelbaar is van 12 tot 18 graden. Het maakt de...

Klarstein Vivo Vino - Wijnkoelkast - 36 flessen

De Klarstein Vivo Vino is een compacte wijnkoelkast die is ontworpen met een groot gevoel voor het moderne leven niet alleen als een functioneel object, maar als elektrisch meubel.Achter de dubbel geïsoleerde glazen deur worden maximaal 18 flessen wijn opgevoerd in een discrete LED-verlichting....

Severin KS 9894 - Wijnkoelkast - 33 flessen - Zwart

Deze Severin KS 9894 wijnklimaatkast biedt ruimte aan 33 flessen dankzij 95 liter inhoud. In de wijnklimaatkast bevinden zich 6 plateaus en daarnaast is het interieur aanpasbaar. De temperatuur is instelbaar van 5 tot 18 graden Celsius. Binnenin bevindt zich moderne ledverlichting, waardoor de...

Klarstein Bodega 18 Duo+ - Wijnkoelkast - 18 flessen

Twee zones voor verschillende smaken De KlarsteinBodega 18 Duo+ drankkoelkast voldoet met twee koelzones op eenvoudige en compacte manier aan de eisen die gesteld worden aan zowel een wijnkoeler als een drankenkoeler. Op de onderste vier etages, met 3 houten schappen, kunnen op stijlvolle manier...

Klarstein Barossa 34 Duo - Wijnkoelkast - 34 flessen

Altijd perfect op temperatuur: Dankzij de twee afzonderlijke koelzones kan de Klarstein Barossa 34 Duo wijnkoelkast altijd op het juiste moment met de juiste wijn op de proppen komen.Voor de volledige ontplooiing van het smaakaroma moet wijn op de juiste temperatuur worden gekoeld. Dankzij de...

Tot slot: enkele tips om wijnen te proeven om er zeker van te zijn dat je iets goeds koopt!

Om in de wijnwinkel een weloverwogen beslissing te kunnen nemen, moet je wijnen proeven voordat je er geld voor neerlegt. Als je in een winkel bent die geen proefmonsters aanbiedt, koop daar dan niets. Je moet altijd kunnen proeven voordat je iets koopt!

Als je voor het eerst wijn proeft, kun je het beste lichtere soorten proeven, zoals Pinot Grigio of Sauvignon Blanc; deze zijn minder complex en makkelijker te herkennen aan hun smaak .

Voor gratis wijnproeverij, moet u controleren op lokale wijngaarden voor hun uren en beschikbaarheid. Als je niet in staat bent om persoonlijk te gaan, zijn er tal van online middelen tot uw beschikking. Je kunt een app downloaden zoals Vivino of Delectable om proeflokalen in de buurt te vinden en te zien wat er beschikbaar is voordat je de deur uitgaat!

Hoe bouw je een eigen wijncollectie op? Wij geven je enkele nuttige tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.