Glitterwijn of mousserende wijn met glitters is toch wel een van de trends van dit moment op wijngebied. Wat is het eigenlijk, glitterwijn? Wat maakt het zo speciaal en is het wel gezond om te drinken? Op al deze vragen krijg je op deze plek een antwoord.glitterwijn

Glitterwijn: wat is het?

Een trend is het wel te noemen. De laatste tijd zijn mousserende glitterwijnen enorm populair. Wat is het precies? Het is een wijn die over een stofje beschikt waardoor er een spectaculair effect ontstaat wanneer je de fles schudt. Het wervelende effect maakt deze wijn erg kleurrijk. Bovendien zijn het smaakvolle wijnen en daardoor heel geschikt voor feesten en partijen.

De glitterwijn is erg populair en onderaan deze pagina hebben we enkele glitter wijnen geselecteerd die hoge beoordelingen ontvangen op prijs en kwaliteit. Doe er je voordeel mee!

Hoe werkt glitterwijn eigenlijk?

Hoe werkt het wervelende effect van glitterwijn eigenlijk? Wat maakt deze wijnsoort zo speciaal? Aan glitterwijn wordt een speciaal stofje toegevoegd wat het effect van deze kleurrijke wijnen verklaart. Dit stofje kan worden vergeleken met de laag die rondom kauwgom zit, of van M&M’s. De stof kan zich niet hechten aan wijn en daarom dwarrelt het naar de bodem.

Als je schudt met de fles, dan zorgt dit voor een mooi effect. Ook als de wijn eenmaal ingeschonken is, glittert het nog na. De glitters mengen zich met het vloeistof als een kleurrijk, schitterend geheel. Een feest om naar te kijken!

Waarvoor mousserende glitterwijn gebruiken?

Door het spectaculaire effect na het inschenken van glitterwijn, wordt het drankje vaak geserveerd op feesten en partijen. Het is een erg feestelijk drankje waarmee bezoekers welkom worden geheten! Glitterwijn wordt vaak als welkomstdrankje geschonken op speciale gelegenheden zoals bruiloften, verjaardagen en bij het vieren van het nieuwe jaar.

Is glitterwijn schadelijk om te drinken?

Nee, dat is het niet. Glitterwijn is niet slecht voor je gezondheid. Al moet je natuurlijk alcohol met mate drinken. Het stofje wat het speciale effect veroorzaakt is te vergelijken met de buitenlaag die rondom snoepjes zoals M&M’s zit. Het smelt gewoon in je mond weg. Het stofje dat wordt toegevoegd aan de wijn is dus niet schadelijk.

Alcoholvrije glitterwijn

Naast gewone wijn met glitters en mét alcohol, zijn er ook allerlei soorten alcoholvrije glitterwijn op de markt.

Een origineel cadeau

aviva glitterwijnGlitterwijn is super leuk om kado te doen! Ben je op zoek naar een origineel wijnkado? Doe dan een glitterfles kado. Of neem een glitterwijn fles mee naar speciale gelegenheden zoals tijdens de feestdagen. Maak kerst of oud en nieuw nog bijzonderder! Het wordt pas echt een origineel kado als je ook je eigen wijnlabel ontwerpt met bijvoorbeeld een mooie tekst erop of een foto. Voor het schudden zijn de wijnen helder en licht. Tijdens het schudden komen ze helemaal tot leven. Het lijkt wel magie!

Een verfrissende smaak

Mousserende wijnen met glitters staan bekend vanwege hun verfrissende smaak. De smaak is het beste te omschrijven als een combinatie van frisdrank en wijn. Ideaal om te toosten en proosten op speciale gelegenheden zoals bruiloften, diners, verjaardagen en tijdens de feestdagen. Maar je kan het natuurlijk ook gebruiken gewoon voor de gezelligheid, bijvoorbeeld tijdens een maaltijd met goede vrienden of familie.

Hieronder sommen we enkele bijzonder lekkere en bekende glitterwijnen op. Deze zijn online te bestellen of gewoon te koop bij de lokale supermarkt. De Albert Heijn heeft een ruim assortiment aan mousserende wijnen, ook met glitters.

Enkele bekende glitterwijnen:

  • Lussory glitterwijn
  • Aviva glitter wijn
  • Hugo glitterwijnen
  • Fogoso glitterwijn
Glitterwijn: wat is het & wat maakt het zo speciaal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.